وکیل تجاری - وکیل تجارت بین المللی - وکیل قراردادهای بین المللی - وکیل بین المللی در امور تجارت بین المللی

تحویل کالا در مبادلات بازرگانی بین المللی

 با سلام – به نظر می رسد با توجه به نیاز تخصصی شدن امور تجاری،  وکیل امور صادرات که بتواند در زمینه امور صادارتی تنظیم قرارداد بین المللی را برعهده بگیرد بسیار مورد نیاز است.

از این روی به عنوان وکیل امور تجاری بر خود لازم می دانیم، مسائل حقوقی تجارت بین المللی را با دیدی کاربردی توضیح دهیم. یکی از اموری که به عنوان یکی از دعاوی پرکاربرد به وکیل تجارت بین المللی ارجاع می گردد، اختلافات برخاسته ناشی از تحویل کالا یا عدم تحویل و یا تحویل غیر مطابق آن است.

این امر یکی از مباحث مهم در تجارت و بازگانی بین المللی باشد، چه اینکه اساسا هدف از تنظیم قرارداد بیع بین المللی یا قرارداد بین المللی خرید و فروش کالا ، دستیابی به کالا است، بیشتر دعاوی بازگانی بین المللی نیز چه در مراجع داوری و چه در محاکم قضایی پیراون این امر است. بنابر در این توضیحاتی عرض می گردد.

در قراردادهای تجاری بین المللی اصولا در مورد زمان و محل تحویل مورد معامله تصمیم گیری می گردد، البته نه به شکل و طریق قراردادهای تجاری داخلی که مجبور هستیم تمامی جزییات این امر را به دقت تنظیم نماییم.

در قراردادهای تجاری بین المللی معمولا طرفین نسبت به درج یک قاعده مشخص شده توافق می نمایند.این قواعد همان قواعد موسوم به اینکوترمز می باشند که تقریبا هر ده سال یک بار توسط اتاق بازرگانی بین المللی بنا به اقتضائات روز، ویرایش می گردد.

درج قاعده مورد انتخابی شما در قرارداد دقیقا تمامی جزییات در مورد توافق شما را بیان می دارد. وکیل امور بین المللی می تواند در مورد تعیین قاعده متناسب بسیار راهگشا باشد.

در غیر مورد فوق به طور کلی اگر در قراردادتان قواعدی از قواعد اینکوترمز به هر دلیلی ذکر نشده باشد بر طبق اصل حقوقی کلی و بنا به وحدت ملاک کنوانسیون ۱۹۸۰ وین (کنوانسیون بیع بین المللی کالا)در موردی که قرارداد از ابتدا و قبل از حمل انعقاد یافته و یا در حین حمل و نقل منعقد می گردد متفاوت خواهد بود.

در شکل متعارف خود که ابتدا در مورد خرید کالا قرارداد تنظیم می گردد و تعهدات متضمن حمل کالا نیز میباشد اگر محل معینی محل تسلیم کالا نباشد، تحویل زمانی انجام می گردد که فروشنده کالا را به اولین حمل کننده کالا برای ارسال به خریدار ارسال می دارد.

اصل ۶۷ کنوانسیون بیع بین المللی کالا در زمینه موضوع را به روشنی بیان داشته است.لذا برای تجار ایرانی وارد کننده کالا که قاعده های اینکوترمز را به روشنی به کار نمی برند ضرورت شناخت دقیق این موضوعات ضروری خواهد بود.

چون فروش بین المللی و قواعد حقوقی فروش بین المللی را در ایران توضیح می دهیم، بسیار لازم می دانیم که عرض کنیم، اولا حتما با مشاوره بایک وکیل قراردادهای بین المللی یک قرارداد تجاری بین المللی تنظیم نمایید، چرا که بسیار در موضع ریسک قرار خواهید گرفت.

ثانیا؛ نقاط ریسک خود را در رابطه بین المللی ای که بر قرار می سازید بشناسید و برای هریک از آنها با مشاوره یک وکیل امور تجاری راهکار در نظر بگیرید.

فرضا اگر کالای شما سفارشی است و  قبل از اینکه کالایی را تحویل می گیرد، طرفتان از شما مطالبه مبلغی برای تولید آن کالا می گیرد، حتما مکانیزم پیشگیرانه و ضمانتی متناسب را اخذ نمایید.

در این زمینه مطالب متعددی در زمینه ال سی و ضمانت نامه بانکی در اختیار شما در این سایت قرار داده شده است.

امیر آذرباد وکیل قراردادها و دعاوی تجاری بین المللی

www.lawoffices.ir

مقالات مرتبط:

راههای کاهش ریسک در قراردادهای بین المللی

مشاوره قرارداد بین المللی

وظایف طرفین قرارداد بین المللی

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *