Amir Azarbad -Iranian Commercial Lawyer

وکیل قرادادهای بین المللی – بارنامه حمل کالا

با سلام؛
سئوالات زیادی پیرامون بارنامه ها پرسیده می شود که لازم می دانم در این باره توضیحاتی به نظر خوانندگان سایت ارائه نماییم:
اگر درگیر مسائل صادرات و یا واردات بوده باشید و کالای شما مستلزم حمل بوده، با بارنامه روبه رو شده اید.
بارنامه را می توان یکی از مهمترین اسناد راجع به محموله دانست و یا اینطور عنوان کرد که بارنامه به منزله سند مالکیت محموله و کالا می باشد.
بارنامه چه زمانی صادر می شود؟بارنامه زمانی صادر می شود که کالا به موسسه حمل و نقل کننده کالا تحویل داده شده است.یعنی زمانی که کالایی که فرضا می بایست توسط کشتی حمل کردد به صورت کانتینر در جای مخصوص به خود در کشتی جای گرفت.
بارنامه را چه ارگانی صادر مینماید؟زمانی که کانتینر و یا کالا با هر پکینگی که عرضه شده است به صورت فوق تحویل شد توسط موسسه حمل که قرارداد حمل با او تنظیم شده است صادر می گرددو بیانگر آن است که کالا به او تحویل داده شده است و در جای خود در وسیله حمل قرار گرفته است بنابراین اگر کانتینر در محوله گمرکی صادراتی رها شود موسسه حمل به وی بارنامه اعطا نخواهد نمود.
بنابر این به زبان ساده سندی است که توسط شرکت حمل به محض بارگیری کالا در وسیله حمل به تحویل دهنده اعطا می شود و بیانگر ماکلیت کالا خواهد بود.
بارنامه اساسا به نام خریدار صادر می گردد چرا که فرض بر این است که کالا به وی تحویل می شود و او با ید با ارائه اصل بارنامه و سایر مدارک حمل به گمرک خود در محل مبداء آن را ترخیص نموده و برگ سبز دریافت دارد.
نکته مهمی که در مورد بارنامه ها وجود دارد این است که موارد مندرج در بارنامه باید مطابقت کامل با سایر اسناد حمل مانند پروفروما،پکینگ لیست و بیمه نامه داشته باشد و در صورت وجود مغایرتها مشکلاتی را برای ترخیص کالا پیش خواهد آورد.
بارنامه(bill of lading) اساسا در یک نسخه اصل و چندین کپی صادر و همراه با سایر اسناد حمل برای خریدار پست می گردد تا خریدار بتواند قبل از رسیدن محموله به مقصد آن را دریافت و مقدمات کار را فراهم و به محض ورود کالا نسبت به تنظیم اظهارنامه گمرکی و سایر تشریفات ترخیص کالا اقدام نماید.
امیر آذرباد  وکیل تنظیم کننده قراردادهای تجاری بین المللی و داخلی

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *