قوانین حاکم بر سرمایه گذاری خارجی در ایران

با سلام به خوانندگان محترم؛

سرمایه گذاری خارجی را می توان بزرگترین دغدغه کشورهای در حال توسعه است، سازمان سرمایه گذاری خارجی در ایران وجود دارد و قوانین و مقررات زیادی به این امر در سالهای اخیر در این خصوص تصویب شده است.

در مورد سرمایه گذاری اتباع کشورهای خارجی در ایران سئوالات زیادی وجود دارد که جواب تمامی آنها در این مقاله غیر ممکن است لذا به طور کلی قوانین موجود در این زمینه در ایران را برای شناسایی معرفی می کنیم.

اصولا سرمایه گذاری خارجیان آنچنان که مد نظر بوده که به صورت مستقیم صورت پذیرد، تابع قوانین تقریبا جدیدالتصویب خواهد بود.

بواسطه رقابت شدید کشورهای در حال توسعه و در جذب سرمایه گذاری خارجی مجلس شورای اسلامی اقدام به تصویب موسوم به قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۳۸۰ نمود که در تاریخ ۲۲ تیرماه ۱۳۸۱ در روزنامه رسمی به چاپ رسید و لازم الاجرا گردید.

بر اساس ماده ۲۴ این قانون، قانون سابق ، موسوم به قانون جلب و حمایت سرمایه های خارجی، مصوب ۷ دیماه ۱۳۳۴ و همچنین آیین نامه اجرایی آن لغو گردید.

البته قانون جدید التصوب نیز در قبل از چاپ در روزنامه رسمی با اصلاحاتی در بر خی از مواد خود رو به رو بود،از آنجاییکه این قانون بدون آیین نامه اجرایی عملا قدرت اجرایی لازم را نمی یافت مورخ ۲۴ شهریور ماه همان سال ۱۳۸۱ توسط هیئت وزیران وقت آیین نامه اجرایی آن تصویب و تاکنون اجرا می گردد به موجب ضوابط فوق الاشاره، سرمایه گذاری خارجیان در کلیه زمینه ها برای فعالیت بخش خصوصی امکان پذیر شد (شماره ۱-۱ از بند ب از ماده  ۴ قانون جدید) و محدودیت درصد سرمایه گذاری نیز بر داشته شده است.از سوی دیگر و دستگاههای اجرایی نیز مکلف شدند اقدامات تسهیل کننده را رعایت نمایند.

سرمایه گذاری خارجی تحت پوشش ترتیبات قراردادی خاصی قرار دارد، که بر اساس نمونه های قراردادی جوینت ونچر، بیع متقابل، بی او تی و غیره است که این مکانیزم ها، نیز در آینده به صورت مفصل و به تفصیل پاسخ داده خواهد شد. رساله دکتری اینجانب در خصوص یکی از این موارد ترتیبات قراردادی خواهد بود و لذا در این خصوص سعی می گردد موضوعات ترتیبات قراردادی موضوع سرمایه گذاری خارجی هم در حیطه عملی و هم از منظر تئوریک در این سایت دنبال گردد. از این روی خوانندگان محترم می توانند موضوعات و مسادل قراردادی اشاره شده را د این سایت قرار دهند.

امیر آذرباد وکیل قراردادها و دعاوی تجاری بین المللی

www.lawoffices.ir

 

 

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *