وکیل تجارت بین المللی

وکیل تجارت بین المللی

با درود – رفته رفته با گسترش بازرگانی بین المللی و معاملات فرامرزی ، خدمات حقوقی یک وکیل تجارت بین المللی نیز اهمیتی بالاتر می یابد.

 

  • خدمات حقوقی وکیل بازرگانی بین المللی

امور حقوقی که یک وکیل تجارت بین الملل ارائه می دهد، طیف وسیعی از موارد را شامل می شود. خدامت حقوقی تجاری بین المللی از بدو شروع روابط تجاری و بارزگانی طرفین آغاز می شود و هنگام بروز و اقدام برای حل و فصل اختلاف های قراردادی و غیر قراردادی که ممکن است برای یک بنگاه تجاری در سطح بین المللی رخ دهد ادامه می یابد.

معمولا امور بازرگانی خارجی شرکتهای تجاری را واحد بازرگانی یا واحد صادرات یک شرکت در ایران به عهده می گیرد. اما زمانی که واحد بازرگانی وارد مرحله نامه نگاری های تجاری ، تفاهم نامه بین المللی MOU ، قصد نامه LOI  و یا تنظیم قرارداد بین المللی گردد، نیاز به بررسی جنبه های حقوقی بین المللی توافقات مطرح می شوند. این به این منظور است که طرفین رابطه تجاری بتوانند در بستری امن به لحاظ حقوقی به تجارت بپردازند.

هرکدام از جنبه های تجارت بین المللی می تواند واجد آثار حقوقی باشد. از مفاد مکاتبات طرفین گرفته تا اجرای کامل توافقات آنها. موضوع را با مثالی ساده تشریح می کنیم. فرض کنیم واحد بازرگانی شروع به مکاتبات در مورد فروش یا خرید محصولاتی را آغاز می کند. می تواند هریک از مکاتباتی که ارسال می کند نقش یک Offer ( ایجاب ) و یا یک Acceptance ( قبول ) را داشته باشد. اگر اینچنین باشد، ممکن است قرارداد در این بشتر شکل بگیرد و یا اینکه یک طرف نسبت به آثار Offer  خود ملتزم شناخته شود. یا اینکه در پروسه اجرای قرارداد، مکاتبه ای به منزله قبول شرایطی متفاوتی با آنچه در توافقات قراردادی آنها بوده تعبیر و تفسیر گردد.

از این روی، باید بدانیم که حضور وکیل تجارت بین المللی که واحد بازرگانی یا بخش هایی از یک شرکت که به نحوی در پروسه فعالیتهای تجاری بین المللی شرکت دخیل هستند تا چه اندازه موثر است.

در شرکتهایی که حرفه ای به امر تجارت بین المللی می پردازند، بخش بازرگانی خارجی جایگاه ممتازی دارد. این بخش ها امور بازرگانی بین المللی را با نظارت و یا اخذ مشاوره از یک وکیل متخصص تجارت بین الملل انجام می دهند. از تنظیم مفاد یک ایمیل گرفته تا بررسی اسناد قراردادی و حقوقی.

به طور کلی می توان گفت که هر رابطه قراردادی تجاری بین المللی نیاز مند بررسی آثار حقوقی آن است. فرض کنید شرکتی بنا دارد در بازرهای جهانی حضور داشته باشد. شاید یکی از اولین قدم ها این باشد که در نمایشگاههایی که به صورت تخصصی در صنعت مورد فعالیت شرکت برگزار می شود شرکت نماید.

قطعا با حضور در این چنین مکانهایی ، شرکت با تجار و شرکتهای متفاوتی آشنا می شود. بعد از اینکه اولین برخوردها شکل گرفت، تفاهم نامه های همکاری میان یکدیگر می گردد. و می دانیم که تفاهم نامه که یک توافقی حقوقی است. آنهم در سطح بین المللی. بعد از آن ممکن است سطح روابط قراردادی و تجاری شرکت گسترش یابد و به توافقات و قراردادها بینجامد. در اینجا نیاز است قراردادهای بین المللی میان طرفین تنظیم گردد که نیاز به بررسی حرفه ای دارد. اینکه مفاد قرارداد بین المللی چه باید باشد و مسائلی از این دست.

 

 

  • بررسی آثار حقوقی مکاتبات تجاری بین المللی

مکاتبات تجاری بین المللی که میان طرفین صورت می پذیرد از اهمیت بالایی برخوردار هستند. بسیاری از آنها واجد آثار تعهدی می باشند. تفسیر مکاتبات بر اساس معیار نوعی بررسی می شود و انتظارات معقولی که از مکاتبات برای طرفین ایجاد می شود دارای اعتبار تلقی می شود. بنابر این بسیار مهم است که به چه صورت و با چه دقتی مکاتبات صورت می پذیرد.

توصیه می شود که مکاتبات بررسی آثار آنها و احیانا انجام اصلاحات و یا حتی تغییر و یا جایگزینی برخی الفاظ در مکاتبات که فرضا از ناحیه بخش بازرگانی شرکت صورت می پذیرد از نظر یک وکیل تجاری بین المللی نیز بگذرد.

 بررسی اسنادی که در بازرگانی بین المللی رواج دارد، مشاوره برای حل و فصل مشکلاتی که بعضا راجع به اجرای قرارداد بین المللی رخ می دهد و بسیاری از مواردی از این دست.همچنین خود شرکتها ، مدیران و صاحبین بنگاههای اقتصادی ، تمایل دارند که روابط بازرگانی بین المللی آنها در بستری امن تر از لحاظ حقوقی ایجاد و گسترش یابد.

 

تهیه و تحریر متن حقوقی  معاملات بین المللی یکی از مهمترین اموری است که یک وکیل تجارت بین المللی بر عهده دارد. روابط قراردادی شرکتها و تجار بر بستر تجارت جهانی از طریق انواع قراردادهای بین المللی ایجاد و گسترش می باید. تنظیم هر رابطه قراردادی نیاز به شناخت ماهیت روابطی است که طرفین می خواهند بنا نمایند.

به طور مثال، شرکت تولید کننده ای می خواهد در بازار کشور دیگری محصولات خود را به فروش برساند. برای داشتن بازار نیاز دارد شبکه فروش داشته باشد، تجار داخلی آن کشور را بشناسد و از قوانین آنجا مطلع باشد. همچنین می بایست سلیقه مشتریان را بداند، ممکن است مجوزهای خاصی برای فروش در آنجا لازم باشد، و بسیاری از این موارد.

از این روی نیاز است شخصی آگاه در آن کشور بازار آن کشور را برای محصولات ایجاد نماید. در این باره می تواند از قراردادهای بین المللی متعددی استفاده کند. قرارداد بین المللی توزیع و نمایندگی تجاری از این دسته هستند. بر اساس این ابزار می تواند به قدرت بیشتری در بازار هدف ظاهر شد. علاوه بر تنظیم قرارداد ، شناختن ریسکهایی که ممکن است از لحاظ حقوقی داشته باشد نیز می بایست آگاه باشد.

 

 

دفتر حقوقی امیر آذرباد

وکیل تجارت بین المللی 

2 نظر

  • طهماسبی

    عرض ادب و احترام آقای وکیل تشکر برای مطلبهاتون. می خواستم بپرسم چطوری می تونیم ضمانت نامه بانکی را بگیریم.

    • وکیل تجارت بین المللی

      درود بر شما – سپاس بابت مطلب و اظهار لطف شما.
      دقیقا متوجه نشدم که خودتان میخواهید ضمانت نامه ارائه دهید یا طرف تجاری قراردادی شما.
      اگر خودتان نیاز است ضمانت نامه ارائه دهید، باید به بانک خودتان مراجعه کنید و شرایط صدور ضمانت نامه های بانکی را جویا شوید. ضمانت نامه ها انواع مختلفی دارند که هریک از شرایط مختص به خود تبعیت مینمایند.
      اما اگر به هر دلیل برای تجارت بین المللی تان بنا دارید از طرفتان ضمانت نامه بگیرید، باید فرضا در قرارداد، تعهد طرف مقابل را به ارائه ضمانت نامه درج نمایید، اما مهم است که بدانید ابتدا شرایط اعتبار، وصول، نوع و سایر ویژگی های ضمانت نامه را مطلع باشید که آن تعهد قابلیت اجرا نیز داشته باشد. اینطور نباشد که زمانی که به مرحله اجرا می رسید امکان آن وجود نداشته باشد.
      با سپاس –
      امیر آذرباد وکیل تجارت بین المللی

  • نوشتن یک دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *